top of page
  • Petra

Sprookjeskasteel Neuschwanstein


Net over de grens bij Duitsland vind je 's werelds bekendste sprookjeskasteel: Neuschwanstein. Het kasteel dat ooit gebouwd is in opdracht van (de later krankzinnig verklaarde) Koning Ludwig, werd als inspiratiebron genomen voor het beroemde Disney symbool. 


De geschiedenis van Neuschwanstein

Het kasteel werd slechts voor 1 persoon gebouwd vlakbij de plaats Füssen, op een uur rijden vanaf München. Echter, nog voordat de bouw gerealiseerd was overleed de koning. Neuschwanstein is daarom direct na realisatie opengegaan voor het grote publiek en werd al snel de populairste attractie van Duitsland met jaarlijks 1,3 miljoen bezoekers. Hierdoor kan het, vooral in de zomer, aardig druk zijn. 


Bezoek Neuschwanstein

Het is een mogelijkheid om alleen het kasteel vanaf de buitenkant te bezoeken, zonder een entreekaartje te kopen. Tenslotte is de buitenkant het mooiste om te zien. Rondom het kasteel zijn er verschillende prachtige meren te vinden, waaronder de Forggensee, die in de zomer heerlijk verkoelend zijn om in te zwemmen. 


Mocht je toch graag naar binnen willen, kan je het beste een kaartje online kopen van tevoren, aangezien dagen vaak vol zitten. Je kan de auto parkeren bij de parkeerplaats onder het kasteel (let op: alleen cash betalen), waarna je kan aansluiten in de rij voor het ophalen van de kaartjes in het dorp. Een kaartje kost €13 voor een volwassene (gratis voor kinderen) en is inclusief een 35min. durende tour door het kasteel en een audioguide. 


Om bij het kasteel te komen, kan je vanaf de parkeerplaats de berg omhoog lopen (ongeveer 20 minuten voor de ervaren lopers), of een paardenkoets nemen als je bijvoorbeeld met kleine kinderen bent (€2,60 retour).  Zorg wel dat je op de genoemde tijd bovenaan bent bij het hek om de tour niet te missen, wat door het ophalen van de kaartjes en de koets soms nog voor wat vertraging kan zorgen. In de winter kan het zijn dat door sneeuw en ijzel de paardenkoets niet rijdt; dit kan je opzoeken op de website. 


Neuschwanstein in de zomer

Forggensee

Interieur Neuschwanstein


154 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page