top of page
  • Petra

Iglu Dorf Hotel op de Zugspitze


Onder het mom: "dit moet ik ooit in mijn leven nog gedaan hebben" valt het Iglu Dorf Hotel op de Zugspitze. Dit ijshotel waar je zelfs je eigen kamer, oftewel iglo, kan bouwen, zal een ervaring zijn om nooit te vergeten. Omdat je gemakkelijk met de Tiroler Zugspitzbaan omhoog kunt gaan, is het hotel ook voor niet-skiërs een aanrader.


De berg voor jou alleen (bijna dan!) 

Er zijn in totaal elf Iglo Villages in de Alpen, in oorden zoals Zermatt, Gstaad en Davos. Allemaal zijn ze opgericht door een Zwisterse snowboarder, die hoog in de bergen wilde blijven overnachten, alleen, en met verse sneeuw. Hij begon zijn eigen iglo's te bouwen voor hemzelf en zijn vrienden. Dit simpele concept is uitgegroeid tot een professioneel product, waarin een avontuur en comfort perfect worden gecombineerd. 


Internationale IJskunstenaars 

Het hotel bovenop het Zugspitze Plateau heeft elk jaar een ander kunstthema. Dit jaar '17/'18 is er gekozen voor het thema Barok, waar het thema vorig jaar bijvoorbeeld 'Flower Meadows' was. Binnenin het ijshotel kom de verschillende wandkunstwerken tegen, weggehakt uit het ijs. Het geeft een extra speciale touch aan het hotel! 


Bouw je eigen Iglo

Voor de kamers kan je kiezen voor een gedeelte of eigen iglo, allen voorzien van slaapzakken, warme kleding en warmtekruiken. Een gids van het hotel zal je hierover alles tot in de puntjes uitleggen. Dit zal je ook wel nodig hebben, want met een temperatuur tussen de 0-4 graden, kan het behoorlijk koud worden 's nachts. Extra speciaal is dat je ook je eigen 'liefdesnestje' kan bouwen. In het pakket genaamd 'Love-Nest' wordt je geleerd hoe je een iglo bouwt en kan je er 's avonds zelf nog in slapen ook! 


Avond onder de sterren

's Avonds wordt er heerlijke maaltijd, zoals bijvoorbeeld kaasfondue, voor je bereid door een team van professionele chefs. Zak na het diner in de hot tub of sauna als laatste verwarming voor het slapen gaan en geniet van de sterrenhemel boven je, of maak een avondwandeling voor een unieke én zeer romantische avond. Liever iets actiefs doen in de avond? De avondtour met de hondenslee is zeker een activiteit om nooit te vergeten. 


Laat de eerste sporen achter

In de ochtend wordt je gewekt met warme thee, waarna je kan ontbijten in het restaurant. Wil je liever de zonsopgang zien met een prachtig uitzicht? Zet je wekker dan rond 6.15 uur.

Na een heerlijk ontbijtje zal je 's ochtends de eerste zijn op de piste en kan je de eerste sporen achterlaten. 


Praktische info

www.Iglu-dorf.com

info@iglu-dorf.com 

+43 800 880 81 88


Je kan kiezen tussen een 'standaard iglo', 'familie iglo', 'Romantische iglo' en een 'Romantische Suite'. Prijzen variëren tussen de week- en weekenddagen, en starten vanaf €119 p.p - €249 p.p. Deze prijzen zijn inclusief slaapzak, welkomstdrankje, fondue, excursie, gebruik van de Sauna en Jacuzzi en ontbijt.

287 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page