top of page
  • Petra

4 Langlaufroutes rondom het Schneehaus


Zet de skies een dag opzij en trek de stoute (langlauf)schoenen aan. Met meer dan 110 km aan langlauf loipes in de omgeving van het Schneehaus, kan je heerlijk een aantal prachtige tochten maken. De sporen lopen door het Moos, een natuurgebied aangrenzend van het Schneehaus, met een schitterend uitzicht over de bergen. 


Het loipennetwerk rondom de Zugspitze bestaat uit meer dan 110km spoor, die gratis te gebruiken zijn. De routes kunnen zowel in 'skating' of 'klassieke' langlaufstijl gebruikt worden. Er zijn sporen van beginner tot gevorderde. Bekijk deze website voor alle actuele sporen. 


Ehrwald - A3 Golf-Rundloipe

De Golf-Rundloipe is, zoals de naam al aangeeft, een cirkelvormige loipe rondom de golfbaan en is uitstekend te doen voor beginners. Met 2,7 km in lengte zal je over deze tocht zo'n 45 minuten doen. Halverwege deze tocht drink je een koffie bij Golfbaan restaurant ‘Golfiño’ met een prachtig uitzicht over de loipes. 


Lengte:2,7 km 

Hoogte: 966 m

Duur: 45 min

Niveau: Beginner

Startpunt: Parkeerplaats Golfplatz Lermoos-Ehrwald

Eindpunt: Parkeerplaats Golfplatz Lermoos-Ehrwald


Ehrwald - A5 MoosLoipe

De MoosLoipe is een loipe van 3,9 km en is, net als de Golf-Rundloipe, een goede baan voor beginnende langlaufers. De tocht zal zo'n 1,5 uur duren en brengt je door het schitterende Moos gebied. 


Lengte: 3,9 km 

Hoogte: 972 m 

Duur: 1,5 uur

Niveau: Beginner

Startpunt: Hallenbad/Tennsihalle Ehrwald

Eindpunt: Hallenbad/Tennsihalle Ehrwald


Ehrwald - Um die Thörlen

Voor de gevorderde loper is de loiper Um Die Thörlen een prachtige tocht, op een hoogte van 1533m. Met zo'n 12,8 km aan spoor voor de boeg, zal deze tocht je ongeveer 4,5 uur kosten. De loipe is een mooie rondwandeling met een prachtig uitzicht over de Eibsee. 


Lengte: 12,8 km 

Hoogte: 1533 m 

Duur: 4,5 uur

Niveau: gemiddeld

Startpunt: Dalstation Tiroler Zugspitzbahn

Eindpunt: Dalstation Tiroler Zugspitzbahn


Ehrwalder Alm - Talblick (retour)

Voor deze romantische route door de ongerepte natuur maak je een retour, heen en terug. De route start bij de Ehrwalder Alm en brengt je in een uurtje naar Talblick. Vanaf hier kan je hetzelfde spoor weer terugnemen. 


Lengte: 7,8 km 

Hoogte: 1600 m 

Duur: 2:10 uur

Niveau: gemiddeld

Startpunt: Bergstation Ehrwalder Almbahnen

Eindpunt: Talblick

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page