top of page
  • Petra

De Highline 179 in ReutteDe Highline 179 in Reutte is niet voor mensen met hoogtevrees! Waar vroeger alleen heksten hoog in de lucht van kasteel naar kasteel konden zweven, kan iedere durfal nu over de 406m lange spectaculaire loopbrug van kasteelruïne Ehrenberg naar Fort Claudia over het Außerfern dal. 


Natuurpark Reutte 

De Highline 179 biedt op 110m hoogte een prachtig uitzicht over het natuurpark Reutte. De stad geldt als de toegangspoort van Tirol aan de voet van de Allgäuer Alpen en is omgeven door bergen, natuur en kastelen. Behalve het belopen van de Highline 179, kan je hier ook heerlijk wandelen in de natuur.


Een wiebelbrug? 

De voetgangersbrug beloop je in een half uur tot drie kwartier heen en terug. "Wiebelt die brug dan?" Dat is afhankelijk van de wind en hoeveel mensen er op de brug staan. Met maximaal 500 mensen, kan het dus best zo zijn dat de brug wat heen en weer gaat. Op de brug mag je geen kinderwagens, -rugdragers en grote rugzakken meenemen, dus denk hieraan voor het meenemen van de kleintjes. 


Hoe kom je er? 

Volg de bordjes "Hängebrücke‘ vanaf de B179, de weg die langs de Fernpass loopt, en je vindt de brug vanzelf. Bij de parkeerplaats (€3,00 betaald parkeren) vind je het informatiecentrum waar je de tickets kan aanschaffen. Vanaf de parkeerplaats is het een halfuurtje lopen naar de brug.

Ben je niet zo'n durfal, maar wil je wel van de omgeving genieten? Met deze virtuele tour kan je het uitzicht zien vanaf de bank!   


Praktische info

Adres: Klause 2, 6600 Gemeinde Reutte, Oostenrijk

Totale lengte: 406 m

Toegangsprijzen: €8,00 voor volwassenen, €5,00 voor kinderen van 4-14 jaar, familiekaart (2 volw. 2 kind. €24,00). 

Openingstijden: De brug is dagelijks geopend van 8.00 tot 22.00 uurAfbeeldingen van: Katie.One (Instagram), www.kleinewereldreiziger.nl en @Haagson (Instagram)

303 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page