top of page
  • Petra

Shoppen en culinaire highlights in Garmisch-Partenkirchen

Bijgewerkt op: 16 apr. 2019Wat niet veel mensen weten is dat het Schneehaus maar op 20 minuten rijden vanaf het mooie plaatsje Garmisch-Partenkirchen in Duitsland ligt. Deze stad ligt aan de andere kant van de Zugspitze en heeft veel te bieden. Omringd door mooie huizen in de typische Beierse architectuur met veel kunstschilderingen aan de muren.


Garmisch-Partenkirchen had vroeger twee kernen, maar is tegenwoordig één stad. Haar internationale bekendheid heeft ze voornamelijk aan de Olympische Spelen te danken. De stad trekt haar bezoekers niet alleen voor de sportieve activiteiten, want zo zijn de kuuroorden in de stad ook een ware trekpleister.


Shoppen

In het centrum van Garmisch-Partenkirchen is een autovrije winkelstraat waar je je hart kunt ophalen bij mooie speciaalzaken met veel interieur, kleding en super sportzaken voor alle sportactiviteiten, zoals Sport Conrad. Ook kan je hier veel winkels met de traditionele Beierse kledij vinden: lederhosen en dirndls. In de winter is daar ook een kleine ijsbaan met Glühwein en in de zomer puilen de terrassen uit voor een lekkere 'Kaffee mit Kuchen' ervaring of een vers Duits biertje. Het is een gezellig centrum, waar zowel in de winter als in de zomer veel te beleven is en de theaters, concertzalen, bioscopen en het casino een grote rol bij spelen.


Culinaire Highlights

Garmisch-Partenkirchen is daarnaast ook een echte trekpleister met een aantal echte culinaire highlights, die het de moeite waard maken om de grens voor over te steken. Zo zijn er hele goede restaurants te vinden, waaronder Restaurante Alte Druckerei voor luxe mediterrane tapas. Voor heerlijke salades kan je een tafel reserveren bij Cafe Bistro Mukkefuck en voor de echte Duitse keuken bij Gasthof zum Mohren.


(Coverfoto credits: www.sport-conrad.com)

1.255 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page