top of page
  • Petra

De beste berghutten in de Zugspitze Arena



Zowel in de zomer als in de winter spelen de Oostenrijkse berghutten een grote rol in je dagelijkse programma. Of je nou op de piste staat en lekker wilt lunchen tussen de ritten door, of dat je aan het bergwandelen bent in de zomer, de berghut is een vast ijkpunt om even bij te kunnen komen. Ook in de Zugspitze Arena zijn er prachtige berghutten waar je heerlijk kan genieten van de Oostenrijkse keuken en het fenomenale uitzicht. 


Gamsalm Ehrwald

Gamsalm is echt een hut zoals een hut bedoeld is! prachtig gelegen op een zonnige weide naast een skilift van de Wetterstein banen. De Gamsalm ligt op een hoogte van 1.278 meter in een adembenemend berglandschap, aan de zonkant van de Zugspitze en aan de voet van de berg de Gamskars. Veel hout, groot terras en binnen een echte 'blokhut' feeling. De hüttenwirt heeft een passie voor koken en bijzondere biertjes. Daarnaast is het een muzikale familie en wordt er op woensdagavond een echte jamsessie georganiseerd met leuke live jazzmuziek. Door de ligging dichtbij het dorp is het makkelijk te bereiken, zowel zomers als 's winters! Dus ook voor niet-skiërs een aanrader.


Adres: Postfach 156632 Ehrwald / Tirol

Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Op woensdag tot ca. 22:30 uur met livemuziek.

Seizoen: winter en zomer



Foto credits: Hochfelder Alm

Hochfelder Alm

Bovenin het skigebied van de Ehrwalder Alm ligt de Hochfelder Alm hut op een prachtige zonnige plek. Je skiet als het ware het terras op waar bij goed weer de zonnestoelen uitgeklapt staan te wachten op de skiers. De hut is recent gemoderniseerd en heeft een lichte, frisse uitstraling. Je kunt er zelfs overnachten in een van de 2 grote kamers die met stapelbedden en rood/wit geblokte gordijntjes heel uitnodigend ingericht zijn. Hoe mooi is het om nadat het skigebied vanaf 17 uur gesloten is hier achter te blijven en samen met het personeel van de hut lekker te eten bij de 'kachelofen' en daarna de heldere sterren te tellen? De kok tovert een voortreffelijke 'Kaiserschmarren' uit zijn pannen en daar komen veel mensen speciaal voor de lunch naar toe. Ook in de zomer is de Hochfelder Alm een top bestemming om vanaf het dalstation in 1,5 tot 2 uur naartoe te wandelen.


Adres: Obermieming 2306414 Mieming

Openingstijden: Dagelijks van 9.00 -17.00 geopend.

Seizoen: winter en zomer


Wolfratshauserhütte Lermoos
Foto credits: Wolfratshauserhütte Lermoos

Wolfratshauserhütte Lermoos

De authentieke Wolfratshauserhütte is te vinden in het skigebied van Lermoos. Om hem te bereiken moet je een klein stukje 'off piste' en dat maakt het juist zo speciaal. Er is een mooi terras met adembenemend uitzicht naar de Zugspitze. Maar de charme van de hut is eigenlijk gelegen binnen in de oude 'stube': overal donkerbruine verweerde houten betimmering, spreuken aan de muur en een prachtige kacheloven met groene tegels. Hier wil je niet meer weg! En als je de 'Hausschnitzel' met spinazie, knoflook en bergkaas overbakken geproefd hebt, al helemaal niet. Voor de liefhebbers van zoet is de Apfelstrudel met 'himbeeren' een absolute aanrader. Mocht je zomers of 's winters willen overnachten kan dat; voor 24 euro per nacht is het een geliefde hut voor klimmers en wandelaars.


Adres: Wolfratshauser Hutte 1, 6631 Lermoos, Oostenrijk

Tel: 0043 6649058920

Openingstijden: Dagelijks van 9.00 -23.00 uur geopend.

Seizoen: winter en zomer


(Cover foto credits: Hochfelder Alm)

222 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page